2018-2019 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Duyurusu

Ders Kayıt Tarihleri

-Başlangıç

04 Şubat 2019 (Saat: 10.00)

-Bitiş

06 Şubat 2019 (Saat: 23.59)

Ders Ekleme/ Silme Tarihleri (C.tesi-Pazar hariç)

-Başlangıç

07 Şubat 2019 (Saat: 08.30)

-Bitiş

11 Şubat 2019 (Saat: 17.30)

Derslerin Başlama Tarihi

11 Şubat 2019

Mazeretli Ders Kayıt Başvuru Tarihleri

11-12 Şubat 2019  (Saat:17.30’ a kadar)

Mazeretli Ders Kayıt Tarihleri

14-15 Şubat 2019  (Saat:17.30’ a kadar)

Öğrenim Ücreti/ Katkı Payı (Harç) Ücreti: Lisansüstü öğrenciler için 129 TL. dır

-Normal öğretim süresi içerisindeki normal öğretim öğrencisi katkı payı (harç) ödemeyecektir. Normal öğretim süresinin aşılması halinde ise öğrenci yukarıda belirtilen normal öğretim katkı payını ödeyecektir.

‐ Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken, ikinci bir yükseköğretim programının normal öğretimine kayıt yaptırılması halinde, ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.

DERS KAYIT AŞAMALARI

1. Ders kayıt tarihleri içerisinde Öğrenci Bilgi Sistemine girerek derslerinizi seçiniz. İsteyen öğrencilerimiz ders seçme işlemini birimlerinde danışmanları ile birlikte yapabilirler.

2. Varsa öğrenim ücreti/katkı payı tutarınızı Türkiye’nin her yerinden Ziraat Bankası ATM’lerinden ve Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden öğrenci numarası ile ödeyiniz. (ödeme yapmamanız durumunda kayıt kesinleştirme işlemi yapamazsınız.)

3. Seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz ve kesinleştirme işlemini yapınız. Derslerinizi seçerken Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminin vereceği uyarıları mutlaka okuyunuz ve bu uyarılar doğrultusunda kayıt işlemlerinizi tamamlayınız. Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştirmeyen öğrenci kayıt yaptırmamış kabul edilir.

4. Kesinleştirilen ders kaydınız, ekle/sil süresi sonuna kadar danışmanınız tarafından incelenerek onaylanacaktır. Ders kayıt onayı için öğrencilerin danışmanlarına ulaşmalarına gerek yoktur.

5. Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştiren öğrencilerden, ders ekleme ya da silme işlemi yapmak isteyenler, bu işlemi ekle/sil tarihlerinde birimlerinde sadece danışmanları ile birlikte yapabilirler.

KAYITLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

• Mazereti nedeniyle ders kayıt tarihlerinde ders seçmeyen, kesinleştirmeyen veya onaylatmayan öğrenci, ancak mazeretli kayıt başvuru tarihleri içerisinde başvurması ve mazeretinin birim yönetim kurulunda kabul edilmesi halinde mazeretli kayıt tarihlerinde kayıt yapabilecek ve aynı süre içinde danışmanına giderek kaydını onaylatacaktır.
  • Öğrenci Bilgi Sisteminde, cep telefon numarası değişikliği, harç tutarı vb. konular için Enstitü öğrenci işleri ile irtibata geçilecektir. (Tel: 4472-4478)
  • Eğitim öğretim başladıktan sonra ders yoklama listelerinde adı çıkmayan öğrencinin ders kaydı yapılmamış demektir. Ders kaydını kesinleştirdiği halde ders listelerinde isimleri olmayan öğrencinin kayıt işleminde sorun olabileceğinden, ilgili öğrenci kayıt sorununu eklesil tarihleri içerisinde danışmanına düzelttirmesi gerekmektedir.
  • Yeni kazanan öğrencilerimizin danışmanları atama sürecine kadar Ana Bilim Başkanları danışmanlık yürütmektedir.
  • 3.Dönem ve üzerindeki öğrenciler danışmanlarını güncel olarak Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) de "Genel İşlemler" menüsü altında "Danışman Bilgileri" butonuna basarak görebilirler. Uzmanlık Alan Dersi, Tez Yönetimi, Dönem Projesi, Doktora Yeterlik ve Tez Önerisi, Doktora Yeterlik, Tez Önerisi derslerini mutlaka kendi danışmanlarından seçeceklerdir
  • Lisansüstü Eğitimde azami sürelerin gelmesi ile birlikte öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için ders kayıt aşamalarının tümünde azami önem göstermeleri gerekmektedir.
  • Tezli yüksek lisans programı için üçüncü yarıyıl ve üzeri tez aşamasında olan, Doktora programı için Tez önerisi sınavını tamamlamış ve tez aşamasında olup, DPÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsüne tez konusu bildiriminde bulunmayan öğrencilerin Yönetmelik gereği tez çalışması ders kayıtlarına 2018-2019 Akademik yılı Bahar yarıyılında web kilidi uygulaması yapılacaktır. Öğrencilerin Ders kayıtlarını yaptırabilmeleri için YÖK ULUSAL TEZ MERKEZİ’ ne giriş yaparak formlarını (YÖK tez konusu bildirim formu) doldurmaları ve çıktılarını imzalayıp, danışmanlarına da imzalatarak Enstitü Öğrenci İşlerine teslim etmeleri durumunda web kilidi açılacaktır.(Daha önceki dönemlerde bu işlemi yapanların tekrar yapmalarına gerek yoktur.)

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

Telefon : 0274 2652031 / 4472-4478 dpuegtbilenst@gmail.com

01 Şubat 2019, Cuma / 333 defa okundu.